6959697687 Λεωνίδα 1, Γέρακας p.kanellis@yahoo.com
hero image
 
 
 
 

ΤΑΕ ΒΟ
Α.Γ.Σ. Περικλής
| Γέρακας Αττική


Είναι μια δυναμική μορφή αερόβιας γυμναστικής που συνδυάζει κινήσεις από πολεμικές τέχνες με χορό και μουσική. Το όνομά του προέρχεται από το taekwondo και το boxing. Στα κορεάτικα η λέξη tae σημαίνει πόδι και έχει να κάνει με κινήσεις και κλωτσιές του κάτω μέρους του σώματος. Η λέξη bo αναφέρεται σε γροθιές που προέρχονται από το boxing. Περιλαμβάνει επίσης, κινήσεις karate. 

Παρόλο που χρησιμοποιούνται κάποιες κινήσεις από πολεμικές τέχνες με φανταστικό αντίπαλο, δεν μπορεί να θεωρηθεί μάθημα αυτοάμυνας.

Σκοπός του είναι η εκγύμναση του σώματος, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αλλά και η φυσική ηρεμία. Κάθε μάθημα διαρκεί περίπου μια ώρα και καταναλώνονται από 500 έως 800 θερμίδες, δηλαδή σχεδόν οι διπλάσιες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη αερόβια γυμναστική. Το Tae Bo γυμνάζει όλο το σώμα και δυναμώνει τους μυς. Βελτιώνει την ισορροπία, την ευελιξία, την αντοχή, τη δύναμη και το συντονισμό. Βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και τη σωστή λειτουργία της καρδιάς.
Οι εκπαιδευτές του Tae Bo αναφέρουν ότι χρειάζεται πειθαρχία και αποφασιστικότητα για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Το Tae Bo απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, με βασική προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς πρόκειται για μια αυξανόμενης έντασης γυμναστική.

 

 


Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα αθλήματα και τα τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων της σχολής μας.